Home » 2018 » iulie

Monthly Archives: iulie 2018

Doi luptători moldoveni au devenit premianţi la Campionatul Mondial de lupte la brâu, Koresh

Beșleaga Igor și Moldovan Anatol au devenit premianţi la Campionatul Mondial de lupte la brîu, Koresh, care s-a desfăşoară la Kazan (RUSIA) 15-17 iunie, 2018. La acest Campionat au evoluat 147 de sportivi și oficiali din 41 de țări.

 Beșleagă Igor (75 kg) a cîștigat confruntarea cu sportivii din Azerbaijan, Tajikistan, Bulgaria și a obţinut medalia de argint, cedînd doar în finală în meciul disputat cu Rahmatulin Albert din Rusia. Unul dintre cei mai buni luptători de stil Greco-roman din Republica Moldova, Moldovan Anatol (100 kg) a cîștigat 2 meciuri cu sportivii din Tunis, Spain și a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere. Succesul aparține în egală măsură antrenorilor Volociughin Ghenadie și Cucul Mihail.                                                                    
Ambii sportivi au fost discipoli ai Școlii Sportive a Rezervelor Olimpice și s-au remarcat de nenumărate ori în cadrul competițiilor naționale și internaționale de lupte greco-romane. 

 Acești sportivi vor reprezenta Republica Moldova la al III-lea Campionat Mondial de lupte la brîu «Алыш», care se va desfăşoara în perioada 1-3 septembrie 2018, la Cholpon-Ata (Kârgâzstan).

 „Cu această ocazie, administrația Școlii Sportive a Rezervelor Olimpice îi felicită și încurajează să-și urmeze drumul în domeniul luptelor și îi urează putere în obținerea rezultatelor  deosebite pe arena mondială”.

Turneul Internațional de clasa ”A”, în memoria „C. TPECTIHA”

viber ikmageBoxerul Paraschiv Alexandru a obţinut medalia de aur la Turneul Internațional de clasa ”A”, în memoria „C. TPECTIHA”

 Turneul Internațional s-a desfășurat în perioada 16-23 iulie, 2018 la Odesa, Ucraina și a reunit 15 țări.Țara noastră a fost reprezentată de câteva școli/cluburi sportive.

 Discipolul Școlii Sportive a Rezervelor Olimpice, Paraschiv Alexandru a concurat la categoria de 64 kg, şi a făcut vid în jurul său. În primul tur a trecut de reprezentantul Israelului, apoi l-a depăşit clar şi pe ucrainean. În finală, Alexandru, sportiv antrenat de Paraschiv Iurii, a câştigat adversarul său din Belarus. Datorită acestei performanțe, Paraschiv Alexandru a obținut dreptul de a evolua la Turnee Internaționale și Campionate Europene.
Astfel, Alexandru a îndeplinit normativul, conform Clasificaţia Sportivă Unică a Republicii Moldova, sufficient pentru conferirea titlului  sportiv Maestru Internaţional al Sportului.

”Când câştigi un turneu international de clasa ”A” la care vin echipe cu cei mai buni sportivi e o mândrie şi o demonstraţie că boxul din Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice, produce încă sportivi de valoare! Dorim sa aducem sincere felicitari sportivilor, antrenorilor pentru obținerea rezultatelor  deosebite la această probă sportivă”

Turneul Internațional de box, ce a avut loc la Podolsk

Boxerii de la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice au participat, în urmă cu câteva zile, la Turneul Internațional de box, ce a avut loc la Podolsk. Sportivii pregătiți de Tudor Ciobanu și Mihail Pleșca și-au demonstrat valoarea, încă o dată,  cucerind treisprezece medalii, din care șapte medalii de aur. Pe lângă locurile I, boxerii au luat și patru medalii de argint și două de bronz.

        Pentru medalii au luptat 65 de sportivi la diverse categorii de greutate. La turneu au participat boxeri din Odesa, Haricov și Republica Moldova. O echipă aparte au prezentat gazdele – boxerii din Podolsk. Astfel, medalii de aur au obţinut:

 1. Morari Marcu (26 de kilograme)
 2. Mustia Catalin (32 de kilograme)
 3. Mustia Adrian (35 de kilograme)
 4. Cojocaru Robert (37 de kilograme)
 5. Popov Pantilei (50 de kilograme)
 6. Gauriac Vladislav (57 de kilograme)
 7. Caruceru Vladislav (30 de kilograme)

    Alţi patru sportivi s-au ales cu medalii de argint: 

 1. Motruc Al-dru (28 de kilograme)
 2. Burgila Dumitru (44.5 de kilograme)
 3. Bulgaru Ilia (54 de kilograme).
 4. Arnaut Daniel (60 de kilograme)

Medaliați cu bronz:

 1. Petraci Nicas (28 de kilograme)
 2. Apostol Maxim (26 de kilograme)

       Antrenorul Tudor Ciobanu este mulțumit de rezultatele obținute la acest turneu și este motivat în continuare de a munci intens pentru a obține rezultate remarcabile împreunu cu discipolii școlii.

       Urăm sportivilor și antrenorilor succese mari în continuare!

 

Campionatul Mondial de lupte, rezervat cadeți, 02-08 iulie 2018, în or. Zagreb,Croația.

36787814_2129973520594217_5359598394853556224_nMedalie de aur la Campionatul Mondial de lupte, rezervat cadeți.
Discipolul ȘSRO Alexandrin Guțu, 71 kg a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial, ce a fost găzduit de Croația, or. Zagreb.
În finala mare a categoriei de greutate 71 kg, Alexandrin a luptat cu japonezul Shu YAMADA, învingînd-ul cu scorul de 12-2.
Mai jos prezentăm evoluția sportivului nostru la mondialele pe cadeți.
Qualification 
Alexandrin GUTU (MDA) df. Eimantas VILIMAS (LTU) 2 – 4
1/8
Alexandrin GUTU (MDA) df. Giorgi SHPETISHVILI (GEO) 2 – 0
1/4
Alexandrin GUTU (MDA) df. Stepan STARODUBTSEV (RUS) 10 – 0
Semifinal 
Alexandrin GUTU (MDA) df. Abdullah ATES (TUR) 6 – 4.
Sincere felicitări antrenorilor ce au contribuit la performanța realizată Roman Zgardan și Cucul Mihail.

De asemenea la Campionat au evoluat următorii discipoli ai școlii noatre Stanislav Novac și Radu Lefter la lupte libere, Maria Leorda și Irina Rîngaci, la lupte feminine, Irina cucerind medalia de bronz și Corneliu Rusu la lupte greco-romane.

Campionatul Mondial de lupte, rezervat cadeți, 02-08 iulie 2018, în or. Zagreb,Croația.

36599568_417355215438211_1130628309353234432_nPrima medalie pentru Moldova la Campionatul Mondial de lupte, rezervat cadeți, a fost cucerită de discipola Școlii Sportive a Rezervelor Olimpice, Irina RÎNGACI, 57 kg.
Pentru medalia de bronz Irina a luptat cu reprezentanta Chinei Yaping ZHU, pe care a învins-o cu scorul de 11-3.
Pentru intrarea în finala mică sportiva noastră a avut următoarele lupte:
În calificări a luptat cu turcoaica Yagmur CAKMAK, de care a trecut cu victoria de 10-3. În optimi de finală a învins-o pe reprezentanta Suediei Nova Iliona BERGMAN cu 8-0, în pătrimi de finală a cedat la limită în fața unguroaicei Anna Hella SZEL cu scorul de 9-7.
Pentru a ajunge în finala mică a Campionatului Mondial,cadeți în categoria de greutate 57 kg a luptat cu germanca Anastasia BLAYVAST, 7-2.
Amintim că, Campionatul Mondial de lupte, rezervat cadeți se desfășoară în perioada 02-08 iulie 2018, în or. Zagreb,Croația.
Sincere felicitări pentru performanța obținută și antrenorilor Andrei Chiperi și Petru Chiperi !!