Home » 2018 » august

Monthly Archives: august 2018

Campionatul European la proba zuhrana și lupta pahlavani, or. Minsk, Belarus.

În perioada 27-29IMG_5479 iulie 2018, în or. Minsk, Belarus s-a desfășurat Campionatul European la proba zuhrana și lupta pahlavani.
La acest Campionat au participat sportivi din 12 țări. Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice a fost reprezentată de 4 sportivi și profesorul-antrenor Țurcan Alexei. 
La campionat au fost reprezentate 2 genuri în care sportivii au concurat: exercițiile tehnice zuhrana și lupta pahlavani.
În conmpartimentul exerciții individuale zuhrana, ce necesită sincronizare, coordonație și forță,echipa noastră a ocupat locul III, între echipe.
La capitolul lupta pahlavani discipolii ȘSRO au ocupat următoarele locuri:
Aur – Iurie Famenco, categoria absolut;
Bronz – Ostapenco Daniel, categoria absolut;
Bronz – Ursatîi Andrei, categoria de greutate +90 kg;
Argint – Vladimir Stanco, categoria de greutate +90 kg;
 
Sincere felicitări tuturor pentru rezultatele obținute. 

Performanță deosebită pentru discipolii Școlii Sportive a Rezervelor Olimpice la Campionatul European de lupte

Performanță deosebită pentru discipolii Școlii Sportive a Rezervelor Olimpice la Campionatul European de lupte, rezervat tineret.

Campionatul European de lupte libere, greco-romane și feminine rezervat tineret a fost găzduit de capitala Italiei, orașul Roma, în perioada 30 iulie-05 august 2018.
Reprezentantul ȘSRO Andrian Grosul, luptător de stil liber a cucerit titlul de Vicecampion european pe tineret, în categoria de greutate 79 kg.
Sportivul nostru a trecut de optimi de finală cu victorie contra germanului Julian Maximilian Gebhard  cu scorul de 10-0, în pătrimi de finală l-a învins pe rusul Astamur Gunba cu 11-0, semifinala a adjudecat-o în fața azerului Orkhan Abasov cu scorul de 12-4.
În finala mare a categoriei de greutate 79 kg a fost învins de turcul Ramazan Ishak Sari cu scorul de 7-4.
Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice aduce felicitări sportivului Andrian Grosul și profesorilor-antrenori   Ion Vremere.

PERFORMANȚĂ REMARCABILĂ. MEDALIE DE AUR PENTRU REPUBLICA MOLDOVA LA CAMPIONATUL EUROPEAN DE LUPTE LIBERE PENTRU TINERET

Luptătoarea Școlii Sportive a Rezervelor Olimpice, ANASTASIA NICHITA a devenit campioană europeană printre tineret. Campionatul European de lupte libere pentru tineret a avut loc în capitala Italiei, orașul Roma.

 Grație acestei victorii în capitala Italiei s-a intonat Imnul de Stat al Republicii Moldova  (2 august) în cel mai frumos mod, prin câştigarea aurului european.
În finală, Anastasia Nichita a dispus cu 12-2 de ucraineanca Tetiana Rizhko. În drumul spre finală, ea a obținut alte 3 victorii clare în categoria 59 kg: 10-0 cu turcoaica Hatice Ece Tekin, 10-0 cu italianca Morena De Vita și 8-1 cu rusoaica Alina Kazymova.

Anastasia Nichita este campioană europeană printre cadeți în 2015, campioană europeană printre tineret și vicecampioană mondială printre tineret în 2016, iar anul trecut a cucerit trei medalii: argint la Europenele U-20, argint la Europenele U-23 și argint la Mondialele de tineret.

Toate aceste succese sunt datorate antrenorului Tudor Cîrlan, care depune multă muncă, ambiție și perseverență pentru a dezvolta luptele libere feminine în Republica Moldova. Este un antrenor care își pune în valoare sufletul pe tavă cu fiecare lecție de antrenament. Un antrenor care a văzut în Anastasia un talent deosebit și un antrenor care a ajutat-o în pofida tuturor dificultăților să descopere și să scoată în evidență. 

„Performanța sportivă impune antrenorul să desfasoare activitatea într-un înalt grad de incertitudine, analizand trecutul, muncind în prezent pentru rezultatul sportiv și anticipând evoluția viitoare a rezultatelor”.

 Administrația Școlii se bucură nespus de mult că are ocazia de a fi alături de acești bravi campioni şi îi spunem MULŢUMESC pentru tot efortul depus.
Astfel, vă dorim să luptați din nou pentru supremație și să încântați din nou ochii luptătorilor din întreaga lume.

După muncă, la odihnă!

După muncă, la odihnă!
VEZI unde își petrec timpul liber gimnastele școlii antrenate de Dna Reaboi Natalia
 Ceea ce auziți, vedeți la televizor, mai exact competițiile sportive naționale și internaționale, este o mare parte din viața micilor gimnaste. Pe lângă aceasta, sportivele fac antrenamente zilnice și depun un efort considerabil la această vârstă.
Astfel, după un sezon întreg de muncă asiduă, gimnastele merită din plin o odihnă activă. Odihna activă nu trebuie să fie o continuare a activității profesionale.

  Psihologii acordă o importanță deosebită odihnei ca și mecanism de refacere a organismului.

Gimnastica ritmică este unul din cele mai frumoase sporturi, care oferă virtuozitate, măiestrie şi artă și care trebuie să existe și să se dezvolte în Republica Moldova. Gimnastele școlii în acest ciclu anual au participat şi au demonstrat rezultate remarcabile la competiţii naționale și internaţionale organizate în Romania (Iași), Ucraina (Ismail, Odesa, Herson, Nicolaev), Bulgaria (Plovdiv), Italia (Turin) și Republica Moldova (Școala Sportivă Specializată „Speranța”, Clubul Sportiv „Armonia”, Clubul Sportiv al Universității de Stat de Educație Fizică și Sport, Clubul Sportiv „Academia Sportului Anatolii Pervanciuc”, Școala Sportivă din or. Bender și Școala Sportivă a Rezerelor Olimpice de Gimnastică și Acrobatică din or. Tiraspol).

 În acest an de instruire Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice a găzdui Turneul Internațional de Gimnastică Ritmică ”Spring Cup” ediția a IV-a, care este desfășurat anual la data de 28-30 aprilie. În cadrul căruia a concurat peste 250 de gimnaste din Republica Moldova, România, Ucraina și Israel. Participantele, cu vârste de la 8 la 17 ani, au prezentat programe unice și spectaculoase.

Evenimentul a fost organizat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Uniunea Federațiilor de gimnastică din Republica Moldova, Federația de Gimnastică Ritmică din Republica Moldova, Pretura Sectorului Botanica în parteneriat cu Group SRL „Etnika”, DVV SHOW(sonorizarea), SRL Chișinău-Gaz, Echipa „Panilino”, Restaurantul „OLIVIA”, Compania „Rifero”, Compania „Doctor farm” și Restaurantul „Vatra Neamului”.

Majoritatea acestor performanțe se datorează, în mare măsură părinților, care se implică nemijlocit în dezvoltarea gimnasticii ritmice. Ei sunt cei care-și asumă cheltuielile atît pentru asigurarea cu echipament sportiv specific pentru această ramură de sport, cît și costurile de deplasare a elevilor la concursurile  naționale și internaționale.

„Administrația Școlii Sportive a Rezervelor Olimpice aduce sincere mulțumiri tuturor celor, care contribuie nemijlocit la susținerea, dezvoltarea și promovarea acestei probe frumoase și armonioase, cum este gimnastica ritmică”