Home » 2018 » septembrie

Monthly Archives: septembrie 2018

Campionatul Mondial de lupte rezervat tineret.

Participarea la Campionatul Mondial de lupte rezervat tineret a mai adus 3 medalii în palmaresul sportivilor noștri. Două din acestea au fost obținute de discipolii Școlii Sportive a Rezervelor Olimpice Vasile Diacon și Samhan Jabrailov.
Vasile Diacon, luptător de stil liber, a concurat în categoria de greutate 70 kg și s-a clasat pe locul III, astfel cucerind medalia de bronz.
Sportivul nostru și-a adjudecat 3 victorii în calificări cu polonezul Szymon WOJTKOWSKI 10-0, în optimi de finală cu georgianul Iveriko JULAKIDZE 10-0 și în pătrimi de finală cu indianul Vishal KALIRAMANA 9-7.
Pentru calificarea în finala mare a categorie de greutate 70 kg a luptat cu azerul Khadzhimurad GADZHIYEV însă a cedat cu scorul de 16-6.
Medalia de bronz a cucerit-o în lupta cu iranianul Amirhossein Morteza Gholi KAVOUSI 10-9.
A doua medalie la Mondialele de tienret a fost cucerită de luptătorul de stil liber Samhan JABRAILOV, 125 kg.
Lupta din optimi a cedat-o în fața canadianului Aly Medhat Abde BARGHOUT 4-2, în repechage a trecut de ucraineanul UKR – Yurii IDZINSKYI cu scorul de 5-1, vicotrie ce i-a permis să lupte pentru medalia de bronz, care a fost cucerită în lupta cu azerul Rahid HAMIDLI 3-1.
Rezultatele acestora se datorează muncii asiduii și a antrenorilor Dumitru Avornic și Zacon Anatolie.
Administrația școlii își exprimă mîndria și aprecierea pentru performanțele obținute.

Performanță deosebită pentru Campioana Europeană pe tineret și discipola ȘSRO la Campionatul Mondial de lupte, rezervat tineret, Anastasia Nichita.
Lupta pentru aurul din categoria de greutate 59 kg a avut loc între japoneza Sae NANJO și sportiva noastră Anastasia NICHITA.
Cu o victorie la limită Anastasia Nichita a cucerit Titlul Mondial (5-4).
Victorie ce a demonstat tărie de caracter, muncă asiduă și perseverență.
Performanța de la europene și mondiale este munca comună a sportivei și antrenorului acesteia Tudor Cîrlan.
Adminstrația școlii aduce sincere felicitări ambilor pentru rezultatele obținute.
  

Gimnastele Școlii Sportive a Rezervelor Olimpice au participat la Festivalul Internațional ”Centenar Fest”

viber_image_2Gimnastele Școlii Sportive a Rezervelor Olimpice au participat în număr de 17 persoane la Festivalul Internațional ”Centenar Fest”, ce a avut loc în or. Vatra. 15-16 septembrie 2018, cu 4 numere demonstrative: „Welcome to Moldova” ; „Dansul Bulgaresc”; „Lautarii”; ”Exercițiu în grup”.4

„Centenar Fest este despre tradiții și cultură, despre artă și frumusețe, despre prietenie și relaxare. Un festival internațional ce promovează cultura și obiceiurile populare într-un mod dinamic și divers, ce a transformat timp de două zile Complexul Vatra într-un spațiu unde istoria ce a devenit un spectacol”.

La eveniment au participat artiști, dansatori, meșteri populari și bucătari iscusiți de pe ambele maluri ale Prutului. Aceștia și-au propus să arate frumusețea, diversitatea și unicitatea obiceiurilor neamului românesc.

  

Noi performanțe pentru sportivele de lupte feminine Maria Leorda și Irina Rîngaci la Campionatul Balcanic.

Noi performanțe pentru sportivele de lupte feminine Maria Leorda și Irina Rîngaci la Campionatul Balcanic, desfășurat în Sarajevo, Bosnia și Herțegovina, în perioada 7-9 septembrie 2018.
Competiția a reunit 10 state din peninsula Balcanică.
Campionatul Balcanic s-a desfășurat în două categorii de vărstă U15 și cadeți.
Maria Leroda, 46 kg, a reuși performanța de a cîștiga aurul pe cadeți. Obținînd 3 victorii, în runda 1 a depășit-o pe românca Andreea Anghel 5-0, runda a 2 a fost adjudecată cu o victorie contra reprezentantei Turciei Seyma Kizmaz 4-0, iar în runda finală aurul a fost cîștigat în urma victoriei contra româncei Ana Maria Cristescucu scorul de 4-2.
O altă discipolă a ȘSRO, la fel medaliată cu aur este Irina Rîngaci, 61 kg, categoria de vîrstă cadeți.
Runda 1 victorie adjudecată față de turcoaica Nesrin Bas – 15-6;
În Runda 3 trece de croata Iva Geric cu scorul de 4-2. În semifinală a concurat cu românca Karla Grozga unde a avut o victorie totală 10-0. În finala mare a învins-o pe reprezentanta Croației Iva Geric cu scorul de 10-0.
Succesul acestora aparține în egală măsură și antrenorului Andrei Chiperi. 
Cu această ocazie, administrația școlii își exprimă profunda apreciere pentru munca depusă și rezultatele obținute.
  

Performanțe deosebite pentru luptătorii de stil greco-roman la Campionatul Balcanic.

Performanțe deosebite pentru luptătorii de stil greco-roman la Campionatul Balcanic.
Orașul Sarajevo, Bosnia și Herțegovina a găzdui acest campionat ce a reunit 10 state din peninsula Balcanică.
Campionatul s-a desfășurat pe 2 categorii de vîrstă U15 și cadeți.
La vîrsta U15 luptătorul Rostislav Covali, 85 kg a reușit performanța de a se clasa pe locul III, astfel, obținînd medalia de bronz.
Runda 1 l-a învins pe grecul Achillesas Chrsidis cu scorul de 4-0, în Runda 2 a trecut de sîrbul Bejan Kostic cu 6-0, Runda 3 la fel a fost adjudecată de sportivul nostru cu scorul de 6-2, în lupta cu grecul grecul Georgios Kouzilos.
În semifinală a cedat în fața reprezentantului Bulgariei Georgi Raev. Finala mică a fost cîștigată din nou în fața grecului Georgios Kouzilos cu 9-4.
În categoria de vîrstă cadeți, 71 kg, aurul a fost obținut de Campionul Mondial pe cadeți Alexandrin Guțu.
În pătrimi de finală victoria a fost adjudecată de sportivul nostru în lupta cu turcul Iusuf Golbani, cu scorul de 8-0. În semifinală au concurat cu grecul Gheorgios Gkirnis,pe care l-a învins cu scorul de 12-1. Finala mare a fost adjudecată în lupta cu cruatul Luka Malobabic.
Alt discipol al ȘSRO care urcat pe podiumul de premiere, obținînd medalia de argint este Cucureanu Artur, 80 kg.
În pătrimile de finală a trecut de sîrbul Nikola Simovic, 9-0, semifinala a fost cîștigată în luptă cu bulgarul Ivaylo Ivanov, 6-0. În finala Mare Cucureanu Artur l-a întîlnit pe alt sportiv din Republica Moldova Gabriel Lupașco, în fața căruia a cedat cu scorul de 4-1.
Aceste rezultate sunt rodul muncii comune a sportivilor și antrenorilor Roman Zgardan, Cucul Mihail și Covanji Feodor.
În acest context, administrația Școlii Sportive a Rezervelor Olimpice aduce sincere felicitări pentru rezultatele obținute.