Home » Lupte greco-romane » Doi luptători moldoveni au devenit premianţi la Campionatul Mondial de lupte la brâu, Koresh

Doi luptători moldoveni au devenit premianţi la Campionatul Mondial de lupte la brâu, Koresh

Beșleaga Igor și Moldovan Anatol au devenit premianţi la Campionatul Mondial de lupte la brîu, Koresh, care s-a desfăşoară la Kazan (RUSIA) 15-17 iunie, 2018. La acest Campionat au evoluat 147 de sportivi și oficiali din 41 de țări.

 Beșleagă Igor (75 kg) a cîștigat confruntarea cu sportivii din Azerbaijan, Tajikistan, Bulgaria și a obţinut medalia de argint, cedînd doar în finală în meciul disputat cu Rahmatulin Albert din Rusia. Unul dintre cei mai buni luptători de stil Greco-roman din Republica Moldova, Moldovan Anatol (100 kg) a cîștigat 2 meciuri cu sportivii din Tunis, Spain și a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere. Succesul aparține în egală măsură antrenorilor Volociughin Ghenadie și Cucul Mihail.                                                                    
Ambii sportivi au fost discipoli ai Școlii Sportive a Rezervelor Olimpice și s-au remarcat de nenumărate ori în cadrul competițiilor naționale și internaționale de lupte greco-romane. 

 Acești sportivi vor reprezenta Republica Moldova la al III-lea Campionat Mondial de lupte la brîu «Алыш», care se va desfăşoara în perioada 1-3 septembrie 2018, la Cholpon-Ata (Kârgâzstan).

 „Cu această ocazie, administrația Școlii Sportive a Rezervelor Olimpice îi felicită și încurajează să-și urmeze drumul în domeniul luptelor și îi urează putere în obținerea rezultatelor  deosebite pe arena mondială”.