Home » Judo » Cursul nivel 2 «Coach» al Academiei IJF,

Cursul nivel 2 «Coach» al Academiei IJF,

Profesorul-antrenor de judo, al ȘSRO, Vadim Bocan a participat în perioada 02-09 decembrie, în Ostia, Roma, Italia la Cursul nivel 2 «Coach» al Academiei IJF, înființată de Federația Internațională de Judo (IJF), pentru a oferi educație profesională în toate sectoarele legate de Judo.
Pregătirea antrenorilor este divizată în două etape de calificare profesională. Aceste cursuri sunt livrate printr-un program combinat, cu lecțiile teoretice furnizate online, iar sesiunile practice se desfășoară în locuri special predestinate de către instructorii de curs.
Cursul nivel 2 « Coach » este conceput pentru a fi o introducere în coaching-ul de performanță al antrenorilor care au depășit cu brio cursul nivel 1 « Judo Instructor » și au obținut un nivel suficient de specializare în domeniul coaching-ului la nivel de club. Această specializare, permite antrenorilor să înceapă pregăirea sportivilor la nivel național sau internațional și să satisfacă nevoia țării în antrenori de nivel profisional calificat.
În perioada 02.12. – 09.12.2018 sesiunea practică a fost organizată în Centrul Olimpic al Federației Italiene de Judo, Lupte, Karate și Arte Marțiale ( FIJLKAM ) din Ostia, Roma, Italia. Au fost prezenți în total 24 atrenori ( Moldova, Armenia, Albania, Panama, Bosnia și Herțegovina și 18 antrenori din Italia).
Sesiunea practică cuprinde patru testări diferite :
• Testul teoretic – Cuprinde 70 întrebări din 14 teme studiate în 14 săptămîni furnizate online;
• Testul Katame no Kata – Aceasta este concepută ca o ilustrare a diferitelor tehnici clasice care există în judo, și este utilizat atît ca metodă de formare și ca un algoritm în demonstrație;
• Testul Nage Waza – Tehnici de proiectare; 
• Testul Katame Waza – Tehnici de imobilizare;