Discipola Școlii Sportive a rezervelor Olimpice, Anastasia Nichita, a ocupat locul 7 la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 
 
Deşi visul unei medalii olimpice nu a devenit realitate de această dată, discipola lui Tudor Cîrlan s-a plasat pe locul 7 printre cele mai puternice luptătoare din lume.
La debutul său la Jocurile Olimpice Anastasia Nichita s-a calificat în sferturile de finală după ce a învins-o pe una dintre favoritele la câștigarea categoriei de 57 kg, nigeriana Odunayo Adekuoroye, însă a a pierdut lupta din sferturile de finală în ultimele secunde în fața reprezentantei Bulgariei, Evelina Nikolova.
”Jocurile olimpice pentru mine au luat sfârsit ,dacă sunt dezamăgită este puțin spus !Am parcurs până aici un drum foarte greu și dificil 🥺am sacrificat atâtea și totul pentru visul meu cel mare -o medalie olimpică ! Din păcate nu a fost să fie de această dată, o mică greșeală ,10 secunde m-au despărțit de lupta pentru medalia olimpică ! Uneori sportul este prea dur cu noi,ne pune în genunchi și ne face neputincioși ,alte ori ne ridică pe cele mai înalte trepte !Însa cel mai important este să ne ridicam și să continuam indiferent de orice obstacol ! Vreau să multumesc celor care au fost aproape de mine și m-au susținut ,care au muncit cot la cot cu mine și care au crezut în mine pâna în ultima clipă !Imi pare rău că nu v-am bucurat așteptările,o să mă ridic ,și de această data voi fi mai puternică ! ” a declarat Anastasia.
Felicitări Anastasia Nichita şi Tudor Cîrlan pentru curajul, puterea şi speranța de a merge mai departe spre noi culmi. Drumul pe care l-ați parcurs până la Tokyo a fost unul prea greu, cu obstacole şi presiuni. Dar în pofida tuturor greutăților ați reuşit să vă afirmați pe arena olimpică pe care o veți cuceri cu siguranță. Voi ați fost şi rămâneți campionii noştri!