Home » Gimnastica ritmică » Turneu internațional, orașul Plovdiv, Bulgaria.

Turneu internațional, orașul Plovdiv, Bulgaria.

     43278417_1966864523393289_2610265867337859072_o Un nou succces pentru gimnastica ritmică din Repubica Moldova. Sportivele noastre au cucerit mai multe medalii de aur la un turneu internațional, care se desfășoară în aceste zile în orașul Plovdiv, din Bulgaria.

La competiție participă peste 200 de gimnaste din mai multe țări europene. Republica Moldova este reprezentată de echipa Școlii Sportive a Rezervelor Olimpice din Chișinău, formată din 15 sportive. Fetele au avut o prestație bună atât la exercițiul individual, cât și la cel de grup și au reușit să obțină cele mai bune rezultate.

Patru medalii de aur, patru de argint și patru de bronz au fost obținute de micile noastre gimnaste, astfel, s-au clasat pe I loc. În exercițiul de grup Catana Anastasia, Federiuc Ana-Maria, Brînza Iana, Bondareva Valeria și Morari Elizaveta.

Acest succes vine la nici două săptămâni, după ce echipa noastră a cucerit podiumul la o altă competiție internațională, care s-a desfășurat la Sarajevo, Bosnia Herțegovina. Atunci, sportivele din Moldova au obținut zece medalii de aur, plasându-se în fruntea celor 12 țări participante.

Gimnastica ritmică este o ramură a gimnasticii exclusiv feminină și a devenit probă olimpică în 1984. Exercițiile se desfășoară pe muzică, cu sau fără obiect. Printre accesorille specifice acestui tip de sport se numără măciucile, panglica, coarda, mingea și cercul.